Bemutatkozás

A szeghalmi székhelyű RAPIDSPED ZRT. már közel 25 éves szakmai múltra tekint vissza. Az 1992-ben indult vállalkozás napjainkban a Dél-Alföld egyik meghatározó szállítmányozó és logisztikai szolgáltató társasága,

amely mintegy 220 munkatársunk családjának biztosít megélhetést és kiszámítható jövőt.

A társaság 2006 óta a TRANSALLIANCE cégcsoport (www.transalliance.eu) tagja, amely jelentős változást hozott a társaság életében. Szállítmányozási feladatainkat mintegy 160 db nyerges vontatóval látjuk el, amelyek teljesítik a legmagasabb EUR 6-os normát. Az általunk használt MAN és MERCEDES típusú automata váltós vontatók nemcsak ergonómiai szempontból teljesítik a legmagasabb követelményeket, de kedvező fogyasztási és káros anyag kibocsátási értékeik révén hozzájárulnak a hosszú távú környezeti fenntarthatósághoz.

Járműveinkkel megoldást kínálunk raklapos egységrakományok (mega nyerges, normál nyerges és dobozos nyerges járműszerelvények), ömlesztett rakományok (silós járműszerelvények) és egyéb speciális rakományok (üvegszállító járműszerelvények) szállítmányozására. A mintegy 100 szerelvényt számláló szigorúan minősített alvállalkozói flottánk pedig további lehetőséget biztosít a partnerek igényének széles körű kielégítésére bármely fuvarozási területen.

A budapesti fuvarszervezői irodánkat 2011-ben nyitottuk. Az elmúlt időszakban több jelentős szállítmányozási projekt megvalósításába kapcsolódtunk be magasan kvalifikált, több idegen nyelvet beszélő, tapasztalt fuvarszervezőinkkel. Az igények kiszolgálását elősegíti, hogy az anyavállalaton keresztül közvetlen gyűjtő-elosztó hálózathoz tudjuk kapcsolni partnereinket Franciaország (Transadis) és Németország (VTL) területén is, továbbá cross-docking megoldást tudunk kínálni a Kelet-Európából induló termék exportnak Luxembourg és Franciaország területén.

Megbízóink részére 3600 m2 raktározási bázissal állunk rendelkezésre Szeghalmon, amely az egységraklapos tárolás mellett lehetőséget biztosít akár gyűjtőrakományok kezelésére, illetve elosztására is.

Az általunk végzett munka középpontjában a minőség áll. Ennek megfelelően 1997. óta működtetjük minőségbiztosítási rendszerünket. Társaságunk 2011-ben elnyerte a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója” díjat.

A RAPIDSPED ZRT. tagja  a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének és a Magyar Szállítmányozók Szövetségének, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, a Magyar Logisztikai Egyesületnek, a Dél Alföldi Regionális Logisztikai és Gazdaságfejlesztési Egyesületnek és a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaságnak.